Hallo! Vandaag is het 1 september. De eerste officiële dag van mijn freelance bestaan. En om deze eerste maand een beetje contentrijk te starten, post ik vanaf vandaag elke werkdag van september een blog. Gewoon, omdat het kan. En okee, ook om een paar andere redenen.

Redenen om deze maand elke dag te bloggen:

Het is leuk
Je zou het niet zeggen, maar ik hou dus nogal van schrijven. Van bloggen. In 2014 startte ik mijn allereerste blog op web-log.nl. Het design was paars met oranje en ik schreef er vooral over de spannende dingen die ik als 14-jarige meemaakte. Sindsdien heb ik altijd geschreven. Helaas ben ik nooit zo slim geweest om dat op 1 vaste plek te doen, zodat ik nu a) geen influencer ben en b) een nogal versnipperd archief heb, maar dat mag de pret niet drukken. Ik geniet van bloggen. Mede omdat het een geweldig dagboek is en je dus (als je niet je halve archief weggooit) jaren terug de tijd in kan. Inclusief foto’s. 

Het zet me op scherp
Miljarden blogs staan er online. En daar wil ik graag iets aan toevoegen. Niet het zoveelste lijstje met tips dat zesentwintig anderen ook al deelden, maar waardevolle en unieke content. En dus dwingt dagelijks bloggen me om na te denken over mijn werk, mijn vakgebied, over creativiteit en het maken van waardevolle content. En daar profiteren mijn klanten weer van.

Het blaast leven in mijn website
Ik wil graag gevonden worden als iemand een tekstschrijver in Zwolle nodig heeft. En ook als dat niet in Zwolle is, maar het wel een leuke klus is. Hoe meer relevante pagina’s er op mijn website staan, hoe meer pagina’s er geïndexeerd kunnen worden, hoe groter de kans dat iemand me vindt via Google. 

Ik laat me zien
Ik ben mijn bedrijf. Ik ben nog veel meer dan dat uiteraard, maar ik ben de enige werknemer achter &Bijhouwer. En dus wil ik me ook laten zien. Wil ik de dingen die weet, leren aan mensen die ze nog niet weten. Dus wat je hier kunt verwachten? Een mix van werk en privé. Waardevolle tips, trucjes om zelf makkelijker te schrijven, inzichten uit het vak en handigheidjes die je leven makkelijker maken, maar ook een kijkje in mijn bestaan als startende ZZP’er, tekstschrijver/copywriter/contentmarketeer, moeder van 2, Zwollenaar en kattenbaasje.

Ik heb er tijd voor
Hoe je het ook wendt of keert, zo’n eerste maand is altijd even inkomen. Ik heb al een paar leuke opdrachten, maar er is nog ruimte in mijn agenda. En dat geeft tijd om te bloggen.

De kop is eraf. Mijn eerste blog staat online. Laat even een reactie achter als je hem gelezen hebt, dat vind ik leuk 🙂

Geef een antwoord