Mijn eerste week als zzp’er zit erop! En ik moet zeggen: het bevalt me tot nu toe wel. Zou ook tragisch zijn als ik er na drie werkdagen al klaar mee ben trouwens. Wat deed ik allemaal in mijn eerste week als zelfstandig tekstschrijver?

Maandag

Ik had mezelf voorgenomen om op maandag nog niet zo heel veel te doen, maar nog even te genieten van het inbetween-jobs-gevoel en wellicht een paar blogjes te schrijven. Realiteit: ik heb de hele maandagochtend besteed aan het huishouden, want onze geliefde schoonmaakster is langere tijd uit de running. Super. Maar goed, stiekem geeft een schoon huis me ook best veel voldoening. Zeker op dagen dat de kinderen bij de gastouder zijn, zodat het ook langer dan 12 minuten netjes blijft.

Dinsdag

Dinsdag was mamadag en dinsdag blijft mamadag. Dus werd er geknipt in oude tijdschriften, geverfd en gingen we naar de bieb.

Woensdag

‘Okee, nu echt aan het werk,’ zei ze met een fles wijn in haar hand. Woensdag 1 september begon het zzp-leven echt. En ik had direct een interview ingepland met mijn oud-collega Renate. Zij is VA en wilde haar webteksten wat meer persoonlijkheid inblazen. En terwijl we dat bespraken, belde de buurman aan met een fles wijn als bedankje voor hulp bij zijn bedrijfspitch. Goed begin van de dag.
En daarna door naar Manege Zwolle voor een bespreking over hun nieuwe website. Leuk!

Donderdag

Ík werkte heel hard donderdag, onder andere aan een interview voor Flow Media, maar deze oranje meneer nam het er lekker van. Moet kunnen.
‘s Middags was ik een paar uurtjes kwijt zoet met een ziekenhuisafspraak voor een van de meisjes. Duurt altijd langer dan je denkt, maar gelukkig was alles goed. En tussen twee afspraken door ontdekten we dat het ziekenhuis een prachtige binnentuin heeft.

Vrijdag

Vrijdagochtend leefde ik het ultieme zzp-leven door met mijn Macbookje bij Anne & Max te gaan zitten. Medium succesvol. Mochten de ouders van Casper en Luca dit lezen: ik denk dat jullie Casper en Luca en de rest van de wereld geen groter plezier kunnen doen dan door voortaan koffie te drinken in een binnenspeeltuin. Of een geluidsdichte bunker.
Vrijdagmiddag verraste mijn wederhelft me met een prachtige bos bloemen, oppas en een vrijmibo voor twee in de stad. Biertje, bitterballetje, hapje eten: heerlijk.
De bloemen (en een willekeurig shirt op tafel?).

Zaterdag

Rondje speeltuin, rondje supermarkt, genieten van de zon.

Zondag

Zondagmiddag: vliegtuigen spotten, appelsap drinken en springen met de oudste bij vliegveld Teuge. Heerlijk, tijd voor haar alleen.
En na een bijzonder verantwoord diner van patat, kroket en een kaassoufflé (team twee snacks, hallo!) en het avondritueel met de kinderen, stapte ik in de auto naar Noord-Holland. Ik heb morgenochtend om half 9 een overleg in Hoorn, dus ik slaap alvast bij mijn ouders. Dat scheelt me heel veel reistijd en gestress om een open brug op de vroege maandagochtend. Die brug pakte ik gewoon op zondagavond al mee, maar dan met een prachtige zonsondergang als dank voor het wachten.

Al met al: een heerlijke week. Hoe was die van jou?

Geef een antwoord