Goedemorgen! Het is weer maandag. En grappig genoeg heb ik sinds ik zzp’er ben geen hekel meer aan de maandag. En dat is volgens mij een teken dat ik echt een heel goede keuze gemaakt heb. Dat werd vorige week trouwens ook nog wel eens duidelijk, want ik had echt een heerlijke week. Veel laptop, maar ook veel tijd voor andere dingen. Mijn kinderen, eigenlijk. Heerlijk.

Maandag

Maandag zat ik al vroeg in de auto voor een afspraak bij een van mijn opdrachtgevers: Tijhuis Ingenieurs. De start van een mooie samenwerking, volgens mij. En dat is extra leuk omdat ik dan A) vaker in Hoorn ben en B) weer samen kan werken met mijn fijne oud-collega Myrte.
Na mijn overleg ging ik lunchen met mijn zusje en daarna maakten we nog even een ommetje. Snuif.

Dinsdag

Mamadag! Dus maakten we het vaste rondje bakker-boodschappen-bieb.
En toen het kleinste kuiken sliep, luisterden het andere kuiken en ik een luisterboekje om even te chillen.

Woensdag

Een drukke dag achter de laptop, dus eerst even een rondje om. Het was prachtig buiten, maar deze foto doet daar totaal geen recht aan. Eenmaal thuis heb ik me opgesloten voor een interview en aan de hand daarvan een hele dag schrijven. Zalig. Tussendoor had ik nog een leuke call met Eline Hoffman om even kennis te maken en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Love spontane LinkedIn-samenwerkingen.
En ‘s avonds vroeg de mand in met dit boek. ‘De nieuwe zeven zussen’, volgens de achterflap. En aangezien ik die serie verslonden heb, was ik direct gecharmeerd. Het stelde niet teleur. Hoewel het volgens mij vertaald was door een Belg, gezien sommige zinsconstructies en het woordgebruik, las het heerlijk weg. En het is deel 1 van een trilogie (uw tekstschrijver van dienst komt er nu dus achter dat het blijkbaar niet ‘triologie’ is…), dus ik kan even vooruit.

Donderdag

Donderdagochtend: terug mijn hok in. Dit is dus mijn werkkamer. Sfeervol, niet? (niet)
Eind van de middag schoof ik als ‘schrijvende pers’ aan bij een bijeenkomst van Port of Logistics Overijssel in het Van der Valk Hengelo. Veel geleerd over goederenvervoer over het water. Wist je bijvoorbeeld dat een binnenvaartschip er 16 uur over doet om van Rotterdam naar Zwolle te varen? Ik niet. Weet nu wel dat ik nooit kapitein op een binnenvaartschip wil worden 😉
En driewerf hoera voor groene deelscooters die ze ook in Hengelo bleken te hebben en die me een wandeling van 40 minuten op mijn hoge hakken bespaard hebben.
En thuis nog even door voor de website van Manege Zwolle. Bijna af!

Vrijdag

Vrijdagochtend haalde ik even wat deadlines terwijl opa oppaste. ‘s Middags was de laptop dicht en hielden we ons bezig met belangrijke zaken: het inrichten van de herfstplank. Het zal mijn Jenaplan-jeugd zijn, maar ik ben echt een sucker voor seizoenstafereeltjes. En de peuter gelukkig ook.
Geleend van de bieb: Vegan Vibes van Lisa Steltenpool. Ik eet grotendeels vegetarisch en vind eigenlijk dat ik (weer) vegan moet gaan eten. Ik heb het een tijd gedaan toen ik borstvoeding gaf i.v.m. koemelkallergie bij de baby en eigenlijk viel het me toen best mee. Maar toen ik stopte met de borstvoeding, ben ik ook langzaam weer meer kaas enzo gaan eten. Niet goed voor de planeet. En eigenlijk ook niet zo heel goed voor mij.

Zaterdag

Zaterdagmiddag hadden we ein-de-lijk weer eens een familie-etentje met de hele schoonfamilie. In het park, dus er werd ook heel hard gespeeld. Zo lief, de nichtjes.

Zondag

Op zondagochtend naar het bos. Zo lekker.
Op avontuur!
En omdat het nu écht de laatste mooie zondag leek te zijn, haalden we ‘s middag een lekker ijsje. Goede afsluiter van het weekend.

En nu: hollen naar The Post, want daar heb ik een afspraak. Fijne maandag!

Geef een antwoord