Olá! Nieuwe week, nieuw dagboek. Eentje waarin de vrijheid van mijn zzp-bestaan echt lekker tot zijn recht komt. Ik vloog namelijk even op en neer naar Spanje. Om te werken en een paar dagen door Alicante te slenteren. Het was heerlijk om nog even van de Spaanse zon te genieten voordat we hier vol de herfst induiken.

Maandag

Maandag! Ik heb een overzichtelijke week, want ik werk de hele week voor mijn oude werkgever. Dus maandag heb ik voor de verandering weer eens collega’s om me heen. Gezellig!
En ‘s avonds eten we curry met dingen die in de koelkast lagen en op moesten. Weet je dat ook weer.

Dinsdag

Dinsdag werk ik een groot deel van de dag en stap daarna in de trein naar Schiphol. Ik was ruim op tijd, maar ik heb het nog nooit zo rustig gezien bij de security. Een uurtje later had dus ook best gekund.
Altijd even een foto maken van je vliegtuig. Deze Boeing bracht me naar Alicante. Samen met heel Jong Oranje, die gezellig om me heen zaten en me ‘mevrouw’ noemden. Natuurlijk durfde ik geen selfie te maken, tot verbijstering en tevens teleurstelling van mijn wederhelft. Blijkbaar zaten er ook allemaal Ajax-spelers bij. Weet ik veel.
Iets voor 22:00 was ik in mijn guesthouse. Superhip fietsje boven het bed, helemaal leuk.
Meestal sta je in Spanje in een badkuip met 1 hand een douche met een te korte slang omhoog te houden terwijl je probeert met je andere hand je haar te wassen, maar ik had een gigantische badkamer met een regendouche. Nice.

Woensdag

Woensdagochtendwandelingetje met palmbomen, luxe jachten en blote armen. Kan slechter.
Mooi hoor, Alicante.
Ontbijten met pan con tomate en een kop koffie. In de zon. Aan het strand. Heerlijk.
En daarna maar eens aan het werk in de patio van mijn guesthouse. De wifi was een beetje instabiel, maar ik hoefde ook eigenlijk alleen maar uit te werken, dus dat kwam goed uit. Geen afleiding.
Werk klaar: tijd om buiten te spelen! Dit is het pleintje naast mijn guesthouse: Plaza Gabriel Miró.
Bananenboomgoals.
En daarna een biertje en een boek aan de boulevard. Lezen, mensen kijken en een late lunch met nacho’s: wat een leven.

Donderdag

Ik was héél vroeg wakker door een brandalarm met een lege batterij en daarna kon ik niet meer slapen. Dus ik werkte van 5:00 tot 9:00 en roosterde mezelf daarna uit. Met een goede reden, want mijn moeder kwam naar Alicante.
We beklommen het Castillo de Santa Barbara. Een behoorlijke wandeling, maar het uitzicht was het volledig waard.
Alicante <3
Altijd als ik op een vakantiebestemming ben met palmbomen, maak ik zo’n foto. Ultiem vakantiegevoel!
Nog één ijsje bij de op drie na beste ijssalon van Spanje. Een titel uit 2013. Er is een moment waarop een award echt te oud is om nog in te zetten als marketingmateriaal, maar het was wél een lekker ijsje. Daarna pakten we de bus naar het vliegveld, vlogen terug naar Amsterdam en waren om 2:00 ‘s nachts weer thuis.

Vrijdag

Onderweg naar The Post. Even schakelen ten opzichte van de dag ervoor, maar herfstig Zwolle was ook prachtig in de mist.
En ‘s middags lekker fietsen met de kindjes.

Zaterdag

Een scheutje Hendricks gin en goede tonic met ijsblokjes: meer heeft een mens toch eigenlijk niet nodig in het leven he?

Zondag

Er stond een reuzenrad voor het station, om het nieuwe Stationsplein van boven te bekijken. Dat lieten de peuter en ik ons geen twee keer zeggen.
Met een verrekijker kon je alles nog beter bekijken. Knuffel Skye vond het trouwens wél eng (je zou denken dat die als Paw Patrol crew member voor hetere vuren gestaan heeft), de peuter niet: “Ik ben heel stoer hoor.” Klopt meid.

En nu is het weer maandag! Ik ben nog een dagje bij The Post en woensdag begin ik weer voor andere opdrachtgevers. De agenda voor oktober begint langzaam vol te lopen, dus dat is fijn. Fijne maandag 🙂